w w w . a h l e b a i t p e d i a .com
دانشنامه اهل بیت
حدیث
نویسنده: اکرم کریمی
استاد راهنما: منصور پهلوان
استاد مشاور: غلامحسین تاجری نسب
مقطع: کارشناسی ارشد
سال دفاع: 1389
مکان دفاع: دانشگاه اصول‌الدین

 چکیده:

این رساله شامل سه بخش اصلی است: در بخش نخست به بحث درباره معنای لغوی و اصطلاحی حلال، حرام، طیب و خبیث پرداخته شده و آیات دربردارنده این واژه‌ها آورده شده است. در بخش دوم تمامی خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های حلال و حرام که نامشان در قرآن آمده است به ترتیب حروف الفبایی گردآوری شده‌اند. احادیث ائمه اطهار (ع) درباره آن خوراکی و نیز آخرین تحقیقات و یافته‌های جدید علم تغذیه و پزشکی درج گردیده است تا این بعد از اعجاز علمی قرآن در خصوص تغذیه بر همگان آشکار گردد. در این روایات، علاوه بر بیان اثرات مفید خوراکی‌های حلال در سلامت جسمی و ظاهری افراد، تأثیر تغذیه حلال در سلامت روحی و حالات معنوی از دیدگاه معصومین (ع) بیان شده است. در ذیل خوردنی‌های حرام، لزوم ترک این محرمات و حکمت تحریم آن‌ها و نیز آثار سوء اخلاقی و جسمی حاصل از عدم ترک آن‌ها، از دیدگاه روایات ائمه اطهار (ع) مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش سوم رهنمودهای قرآنی تغذیه بیان گردیده چنانچه قرآن کریم در نوع مواردى که دستور تغذیه داده، بعد از آن یک دستور عملى مى‏دهد؛ گاهى به عنوان امر و گاهى به عنوان نهى و هر جا خوردن و آشامیدن مطرح است در کنارش مسئولیتى مثل تقوى، اطعام، شکر، عدم اسراف، طغیان و فساد، پرهیز از خوردن غافلانه و پیروی از شیطان، قربانی کردن و دقت در انتخاب غذای پاکیزه بیان شده است که در این فصل به‌طور مفصل بررسی شده است. همچنین در کلیات رساله اهداف، پیشینه تحقیق، ضرورت، سؤالات، فرضیه‌ها و جنبه نوآوری تحقیق ذکر گردیده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید